Rocky Roads met paaseitjes

Op elk feestje of partijtje maken we, vaste prik, Rocky Roads. Elke keer als ik ze deel op Instagram krijg ik de vraag naar het recept.  Het is zo makkelijk dat je echt niet eens een recept nodig hebt. Om toch een idee te geven heb ik alle stappen gefotografeerd.

We gebruiken echt bijna alles wat we lekker vinden en wat we op dat moment in de kast hebben. Elke keer proeven ze dus net weer wat anders.

Wat belangrijk is, is om iets te hebben dat volume geeft. Wij gebruiken graag popcorn en/of gepofte rijst. Maar stukjes koek, fudge, gedroogd fruit (bijvoorbeeld van 5th Season). Of je gebruikt het gewoon allemaal. De basis moet dus gelijk al wat  volume hebben.

Voor deze Rocky Roads gebruikten wij

  • 2 handen popcorn
  • handje kleine marshmallows
  • 200 gram witte chocolade
  • handje gepofte rijst
  • cranberries
  • gevriesdroogde aardbeien
  • paaseitjes met framboos
  • sprinkels en pure chocolade voor decoratie

Het lekkerste is een combinatie van crunchy (popcorn, koek etc) fluffy (marshmallow) en iets zuurs (gedroogd fruit). Ik vind het ook altijd lekker om er één te maken met wat ‘zware’ smaken zoals salty karamel, noten, cranberry’s etc.  Voor de basis gebruik ik dan ook weer popcorn en gepofte rijst. 

Smelt de chocolade au bain-marie. Pas op dat de chocolade niet te heet wordt, vooral witte chocolade gaat snel klonteren. Smelt ondertussen in een ander kommetje de pure chocolade. Melkchocolade kan ook als je dat lekkerder vindt.

Meng de basis in een grote kom en giet voorzichtig de gesmolten chocolade erbij. Even doorroeren zodat alles goed gemengd is. Nu moet je snel werken want de warme chocolade zorgt ervoor dat alles blijft plakken.

Bekleed een platte schaal of cakeblik met bakpapier. Tip; maak het bakpapier eerst nat onder de kraan, goed uitknijpen en dan kan je het makkelijk vormen. 

Druk het mengsel aan in de vorm, het moet echt stevig aangedrukt worden zodat je straks de Rocky roads goed in blokjes kan snijden.

Versier de bovenkant met sprinkels en andere lekkere dingen die je wilt gebruiken. 

Met een spatel ‘strooi’ je nu de pure of melkchocolade over de Rocky road. Dit geeft een leuk effect en zorgt er gelijk voor dat je strooisels wat beter blijven plakken.

Als alles goed afgekoeld is, kan je de Rocky Roads met een scherp mes in blokjes snijden. 

Klaar zijn ze! Was dat niet makkelijk? Je kunt trouwens ook heel handig alle overgebleven paaseitjes in de Rocky Roads verwerken!

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete smaken zijn voor de Rocky Roads!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s