Apps voor kinderen

Image

Elke vrijdag brengen we een groot deel van de dag door in wachtkamers. Logopedie, ergotherapie en judo. Niet echt mijn favoriete tijdsbesteding moet ik zeggen maar voor je kind doe je alles. De jongste heeft vrij op vrijdag en moet dus noodgedwongen mee. Na ruim 3 jaar heeft ze de wachtkamers ook wel van binnen gezien, kent ze al het speelgoed en doet ze dus niets anders dan vervelen. Totdat ik de app van Appracadabra tegenkwam!

Een grappig interactief prentenboek waarmee peuters en kleuters leren tellen. Nou, tellen kon ze al maar zoals ik viel voor de grafische vormgeving, zo vielen mijn kinderen voor de grappige effecten. En het is niet alleen leuk, het is ook nog eens erg leerzaam. Want je kind leert tot 20 tellen in  het Arabisch, Chinees, Nederlands, Engels, Frans, Duits, Grieks, Italiaans, Japans, Litouws, Pools, Portuguees, Slowaaks, Spaans, Zweeds en Zwitsers-Duits. Nou, doe ze dat maar eens na!

Image

Image

Kijk voor een impressie op de website of hier op Youtube.

Tel de dieren is te downloaden via AppStore en geschikt voor iPad, iPod en iPhone

Een andere favoriete app is Amon en Amara, een ontdekkingsreis in het oude magische Egypte of de Plic, Ploc, Wiz van Pepillo. Want naast leuk, leerzaam en interactief, stel ik natuurlijk ook nog wel eisen aan de grafische vormgeving!

Inmiddels verstrijkt de tijd in de wachtkamers veel minder stressvol maar kent ze de app’s op mijn iPad allemaal uit haar hoofd. Dus alle tips voor nieuwe apps zijn welkom! Vertel me, wat is jouw favoriete kinder-app?

Advertenties

Een reactie op “Apps voor kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s