Tipje van de sluier

Op Twitter liet ik het al weten, achter de schermen werken we hard aan een nieuwe huisstijl voor Bibelotte.

5 Jaar geleden toen ik begon met een webshop in kraamcadeau’s werd het bestaande logo ontworpen. Want ja, zo begon Bibelotte. Een webshop waar je kraamcadeautjes kunt shoppen. Het is allemaal iets anders gelopen…dat had ik ook echt nooit kunnen denken!
Het logo. Tijd voor een verfrissende blik. Alles loslaten en kijken hoe je helemaal opnieuw het Bibelotte gevoel weer kunt geven. Heerlijk om te doen! We beginnen altijd met een kleurenpallet. Een paar plaatjes om te laten zien wat ons heeft geinspireerd voor het nieuwe kleurenpallet.

We verzamelen altijd en overal materiaal. Inmiddels een heel bestand opgebouwd van plaatjes/kleuren die we mooi vinden. En dan moet je gaan beslissen, welke kleuren komen in het pallet. Als je favoriete kleuren hebt zou het misschien makkelijk zijn. Maar dat is het moeilijke met mij, ik heb helemaal geen favoriete kleur. Wel soort van ‘tijdelijke voorkeuren’ ofzo maar dat is het dan ook. (op dit moment is dat trouwens koraalrood)

Vooral in combinatie met mint, daar wordt ik echt heel blij van!

Dat zijn dus in elk geval al 2 kleuren die we terug gaan zien! En verder? Ik hou erg van contrasten. Donkere kleuren tegenover frisse tinten zetten. Zoals hier bij het chocoladebruin. Bruin kan de meest sombere kleur zijn maar niet in deze combinatie.

We moeten dus kunnen spelen met contrasten. Onverwachte kleurcombinaties. Verder willen we een basiskleur die overal en altijd past. Grijs bijvoorbeeld, of een warme mauve tint.

En rose, het zou geen Bibelotte zijn al er niet ergens rose in terug komt. Fuchsiaroze, Frambozenroze, Poederroze.

Nog zo’n altijd-favourite kleur; geel. Liefst okergeel. Krachtig in combinatie met grijs. Erg stoer voor jongens (en voor stoere meisjes) Kortom, een kleur waar je alle kanten mee op kan. (en goed contrasten mee kan vormen!)

 

Op deze plaatjes hebben wij het kleurenpallet van de nieuwe huisstijl gebaseerd. Het begin is er dus al! Volgende stap zijn de vormen. Hier zijn we ook al over uit maar dat blijft nog eventjes geheim!

De meeste beelden komen van Pinterest.

Advertenties

5 reacties op ‘Tipje van de sluier

  1. Mooie kleuren hoor, vooral het okergeel met mauve. Wij hebben in de winkel ook net een combi van deze 2 kleuren gemaakt, zo warm en stoer! De foto van de bloemenvaas vind ik prachtig; zoveel frisse kleuren, weer met geel en ook aqua en roze! En de pastelkleuren, tja, daar heb ik gewoon minder mee..

    1. Je ziet pastels weer veel terug komen. Wij gaan er juist een paar pittige kleuren tegenaan gooien zodat je weer dat mooie contrast krijgt. Want Bibelotte moet “Fris en puur, lief en ’n tikkeltje eigenwijs” blijven! Foto met bloemenvaas geeft het heel goed weer, zachte pastel tinten gecombineerd met frisse, heldere kleuren.

  2. Love it!!!! Heb net 2 prachtig vergelijkbare bossen bloemen gekregen…..staan hier te pronken op de vaas en ik kan er de hele dag wel naar kijken. Mooie kleuren van rozen die in elkaar overlopen en takjes vergrijsd van de olijfboom erbij gestoken……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s