Graphic Design Museum

 

 

Een dagje inspiratie opdoen! Samen met Danielle, grafisch vormgeefster van Bibelotte (en met deze omschrijving doe ik haar tekort; creatief wonder zou beter zijn) ben ik naar het Graphic Design Museum in Breda geweest. Wat een leuke dag hebben we gehad!

We begonnen met de expositie Graphic Detour. Deze expositie brengt het werk van ontwerpers onder de aandacht die verder gaan dan ontwerpen. Talenten die als vanzelfsprekend media door elkaar gebruiken, pioniers die zich onderscheiden door hun ideeen.  Het leuke is dat Graphic Detour diverse bedrijven heeft gevraagd om een blind date aan te gaan met een creatieve denker. Het resultaat: ontmoetingen van kunstenaars met o.a. keramisten, drukkers, houtbewerkers en snoepgoedfabrikanten.

Zoals Damien Poulain die samen met Jamin hedendaagse Totem-figuren van Jamin snoepgoed ontwierp. Niet alleen prachtig om te zien, het zag er werkelijk smakelijk uit 😉

Of Fuel die deze uitdaging aanging met De Geus, een bedrijf gericht op jacht-en botenbouw. Samen maakten zij een serie houten toevoegingen aan simpele plastic tuinstoeltjes. Op de achtergrond zie je nog een stukje van de geweldige tekeningen van Koen Taselaar.

Op zijn website vond ik deze foto waar de tekeningen beter op te zien zijn. Geweldig!

Ik heb 1 van zijn boekjes These Modern Bugs weten te bemachtigen. Er zijn maar 300 exemplaren uitgegeven en ik heb nr. 202.

Indrukwekkend vond ik de collectie die te zien is in 100 Years of Dutch Graphic Design. 

De hele marketingcampagne die van Nelle koffie in 1920 opzette rondom Piggelmee. Zoveel jaren geleden al en er wordt nu nog steeds over gesproken! Zelf heb ik ook heel wat Piggelmee boekjes versleten. En dat is begin jaren ’90 geweest dat ik ze las, 70 jaar later!

We lazen over het ontstaan van reclame in de jaren ’20. Prachtige posters die door schilders gemaakt werken. Zoals deze bekende affiche van Jan Toorop voor de Delfste Slaolie. Ontworpen in 1894. De lijnen, de vormen, de typografie; prachtig!

En nog veel meer geweldige affiches, posters en boeken zijn voorbij gekomen. Kortom, het was een inspirerende dag die we zeker nog eens over gaan doen!

Meer informatie: Graphic Design Museum  En kijk hier gelijk ook bij de geweldige tapijten van waslijndraad en patat vorkjes! Wij hebben deze helaas gemist.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s