Wie krijgt een Bibelotte Knuffelpop?

Vorige week deden we een oproep, welk kind verdient volgens jou een Bibelotte knuffelpop? Dit zijn onze helden! Klik hier om de onderstaande tekst in WordPress te lezen.

Jip is 8 jaar en weet sinds kort dat hij het syndroom van Asperger heeft. Na 1,5 jaar onderzoeken weet hij  nu eindelijk waarom hij de wereld zo moeilijk te begrijpen vindt, maar ook zo oneerlijk. Hij zou dolblij zijn met een vriendje die hem begrijpt, aanvoelt en gewoon naar hem luistert…

Toen Nynke net anderhalf jaar was, werd er bij toeval een fout in haar heup geconstateerd: haar heupbot zat niet in, maar naast haar heup. Ze moet er al vanaf haar geboorte pijn aan gehad hebben, maar nooit iets laten blijken. Een echte bikkel dus!

Emilie heeft een zeldzame, zeer agressieve en moeilijk te behandelen vorm van kanker. Haar vader houdt een blog bij “Komt een klein meisje bij de dokter” Emilie is door meerdere mensen opgegeven om een knuffel te krijgen, het geeft aan hoe er vanuit het hele land wordt meegeleefd met dit kleine meisje.

Marieke is opgegeven door haar Omi Emmy omdat ze suikerziekte heeft. Ook omdat Marieke door haar ziekte toch vaak ziek thuis moet blijven of naar het ziekenhuis moet zou haar Omi heel graag een lief knuffelvriendje voor haar wensen.

Ziekenhuisschool in de kinderkliniek van het UMCG, Juf Daphne Geluk stuurde het volgende: Vaak komt het voor dat kinderen hun verhaal kwijt willen of juist graag even alleen willen zijn. Wat zou het geweldig zijn als we in ons klaslokaal zo’n lief knuffelvriendje hebben waarmee de kinderen zich kunnen identificeren, waar ze hun verhaal aan kwijt kunnen of gewoon even lekker mee kunnen knuffelen als ze geen energie meer hebben om hard aan het werk te zijn.

Faith is een meisje van 7 jaar met PDD-NOS een aan autisme verwante stoornis. Ze heeft het erg moeilijk in haar omgang met andere kindjes. Wat zou het fijn zijn als ze een knuffelvriendje heeft!

3,5 Maand geleden werd Dominiek geboren. Zijn papa en mama en zusje hebben deze week te horen gekregen dat de kleine Dominiek een tumor heeft bij zijn longen en uitzaaiingen heeft naar zijn lever. Zo klein en dan al zo ziek!

Hannelore is een meisje van net 8 jaar en heeft al heel veel meegemaakt in haar jonge leven. Ook heeft ze vanaf haar geboorte heel veel last van eczeem, en nu is er uit een bloedtest gebleken dat ze een allergie heeft tegen koemelk, ei en gluten.

Olivier is samen met zijn papa van de trap gevallen. Nog maar 2,5 jaar oud en nu al met zijn beentje in het gips. De komende 3 weken zal hij nog moeten blijven liggen en daar kan hij wel een knuffelvriendje bij gebruiken.

De 5-jarige Jasper heeft vorige week een tijdje in het ziekenhuis doorgebracht omdat hij suikerziekte heeft. Wat zou het fijn zijn als Jasper een vriendje heeft die hem kan troosten als hij weer eens last heeft van zijn suiker!

Al deze kindjes krijgen komende week een lieve knuffel thuisgestuurd! Wat zou het fijn zijn als we een klein beetje van hun verdriet weg kunnen nemen!

Advertenties

3 reacties op ‘Wie krijgt een Bibelotte Knuffelpop?

  1. Wat een verrassing!!! Heeft mijn kleine meisje zo’n bijzondere knuffelvriend gewonnen! Nynke heeft er inmiddels 10 weken gips op zitten en was inderdaad de hele periode een bikkel. Ze heeft zelfs leren lopen met het gips, terwijl de artsen zeiden dat dat onmogelijk was. Binnenkort moet ze nog een keer voor een operatie…
    Ik hoop dat alle andere kindjes ook erg zullen genieten van hun knuffel en er troost en steun aan kunnen verlenen. En voor alle kindjes en hun ouders en andere naasten: ontzettend veel sterkte!!!

  2. Wat geweldig, die Wisper. Ik weet wel een kindje dat ook heel erg blij met zo’n geweldige knuffel zou zijn en ook oma’s willen best een geheim briefje verstoppen. Ik ga elke dag even op je blog kijken voor mooie, lieve en vrolijke ideetjes!

    De oma van Annejoke.

    Anjo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s